Episcopia Slatinei și Romanaților

Resfințirea bisericii din cimitirul parohiei Dumitrești, com. Verguleasa

  • 12/11/2023

Duminică, 12 noiembrie 2023, Preasfinţitul Părinte SEBASTIAN a slujit în parohia Dumitreşti, comuna Verguleasa. Cu acest prilej, a resfinţit biserica din cimitirul parohiei păstorite de preotul Cristian-Mirel TURMACU, paroh din anul 2014.

Începând cu anul 2019, părintele paroh a demarat lucrări de restaurare a bisericii din cimitir, cu hramul Sf. Ierarh Nicolae, constând în: refacerea și zugrăvirea tencuielilor interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei, pictarea interiorului de către soții Jane și Nina-Nicoleta IOANA, montarea de jgheaburi și burlane noi, vopsirea învelitorii, pavarea cu gresie și instalarea de aplici noi în interior. În anii următori, a refăcut poarta și gardul împrejmuitor, a turnat alei în curte și a construit un grup sanitar.

În cadrul slujbei, Preasfinţitul Părinte SEBASTIAN a ţinut un cuvânt de învăţătură despre pericopa evanghelică citită în Duminica a 25-a după Rusalii, cuvânt pe care îl citi rezumat AICI.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, preotului i-a fost conferit rangul de Sachelar, iar pictorii și sprijinitorii au primit Distincția de Vrednicie.