Episcopia Slatinei și Romanaților

Resfinţirea bisericii Parohiei Călugări

Resfinţirea bisericii Parohiei Călugări

  • 15/09/2014

Duminică, 7 septembrie, Preasfinţitul Episcop Sebastian a resfinţit biserica „Sf. Ioan Botezătorul” a Parohiei Călugări, com. Tătuleşti.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, în cuvântul învăţătură Preasfinţia Sa a subliniat multiplele aspecte ale Sfintei Cruci, insistând pe aspectul de jertfă: „Departe de relaxare, de tot ceea ce lumea aceasta ne oferă uneori cu uşurătate, viaţa în Hristos − dacă vrem să ajungem în Împărăţia cerurilor − ne cheamă la jertfă, la cruce, la efort, la luptă. Una dintre aceste jertfe pe care Dumnezeu le aşteaptă de la noi este Postul; tot jertfă este şi lacrima pe care o vărsăm în faţa sfintei icoane atunci când ne plângem păcatele; jertfă sunt şi faptele noastre de milostenie, atunci când ne lipsim pe noi şi dăm văduvei, sau copiilor sărmani, sau bolnavilor, sau tuturor celor care au nevoie de ajutorul nostru; jertfă este şi lupta noastră cu noi înşine ca să nu ne întinăm trupurile şi sufletele noastre cu multe păcate, ci să le păstrăm cât mai curate. De altfel, acesta este şi exemplul pe care ni l-a lăsat Mântuitorul Hristos, întrucât, deşi Dumnezeu fiind, El a ales jertfa, a înţeles să-şi îmbrăţişeze curcea Sa cu suferinţa, cu durerile, cu pălmuirile, cu ruşinea, cu răstignirea pe cruce, cu moartea Sa, pentru ca să ne aducă tuturor mântuirea”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat rangul de Sachelar Pr. Paroh Ion Marinescu şi Distincţia de Vrednicie dlui epitrop Nicolae Dumitrescu şi d-nei Gherghina Scarlat.