Episcopia Slatinei și Romanaților

Resfinţirea bisericii Parohiei Gostavăţu I

  • 11/02/2014
Resfinţirea bisericii Parohiei Gostavăţu I
Duminică, 9 februarie, Preasfințitul Episcop Sebastian a săvârșit resfințirea bisericii cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din com. Gostavăţu.
După săvârșirea resfințirii şi a Sfintei Liturghii, în cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a tâlcuit Evanghelia Duminicii a 33-a după Rusalii − a Vameşului şi a Fariseului: „Când ne rugăm, să luăm exemplul pe vameş. Atunci când venim înaintea lui Dumnezeu, să nu procedăm asemenea fariseului şi să nu ne comparăm cu ceilalţi oameni! Să nu îndrăznim a fi mândri ori lăudăroşi, ca să nu devină rugăciunea noastră judecată, iar faptele noastre cele bune, şi aşa foarte puţine, să se prefacă în laude, căci aceasta nu e rugăciune! Nu face „doi bani” o astfel de rugăciune în faţa lui Dumnezeu!
Ci să ne rugăm ca vameşul: cu smerenie, interiorizându-ne şi rugându-ne mai întâi pentru noi; căutând cu pocăinţă la păcatele, slăbiciunile şi greşelile noastre de fiecare clipă, gândurile murdare, cuvintele urâte, ori planurile nedrepte pe care le urzim de multe ori împotriva celorlalţi. Să spunem lui Dumnezeu, în taină, un cuvânt de iertare, de cerere şi de ajutor pentru îndreptare întâi pentru noi, apoi pentru cei dragi nouă: pentru cei de lângă noi şi pentru cei plecaţi dintre noi, rudenii, cunoscuţi sau prieteni, pentru toţi cei care au nevoie de ajutorul, iar nu de judecata noastră aspră şi critică”.
La final, pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat rangul de Sachelar Părintelui Ionuț-Claudiu Drugă și Distincţia de Vrednicie dlui Primar Marius-Ștefan Popescu, dlui Ing. Florin Adam, precum și Consiliului Parohial.