Episcopia Slatinei și Romanaților

Sfântul Nicolae a venit și la cei 30 de copii din Drăgănești-Olt, care i-au scris scrisori

  • 10/12/2021

Sfântul Nicolae a venit și la cei 30 de copii

din Drăgănești-Olt, care i-au scris scrisori

Duminică, 5 decembrie a.c., în ajunul sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, la Parohia Drăgăneștii de Jos din orașul Drăgănești-Olt, s-a desfășurat o primă parte a proiectului educațional “Dăruiește un zâmbet”, care a impresionat întreaga comunitate.

La inițiativa Pr. Paroh LALĂ Gheorghe, 30 de copii cu o situație materială dificilă au adus la biserică scrisori adresate Sfântului Ierarh Nicolae. Aceste scrisori au fost preluate de Dl Prof. Alin BOLBOAȘĂ-ȘOFARU, care a reușit să mobilizeze 55 de elevi din cadrul Liceului Teoretic Alexandru Ioan Cuza” din București și au onorat fiecare scrisoare în parte, în numele Sfântului Nicolae.

Astfel, pe data de 5 decembrie, elevii bucureșteni, însoțiți de trei cadre didactice (Alin BOLBOAȘĂ-ȘOFARU, Cristina ȘTEFAN și Adrian MATEȘAN) au sosit în orașul Drăgănești-Olt, încărcați cu daruri pentru copiii din parohie.

După o vizită la Muzeul Câmpiei Boianului – Traian Zorzoliu, unde doamna preoteasă Mihaela LALĂ le-a prezentat acestora peste 3.000 de obiecte care aparțin instituției, elevii s-au îndreptat spre biserică, unde au participat și au cântat la strană la slujba Vecerniei. După slujbă, au ținut un concert de colinde și au împărțit daruri celor mici.

În cuvântul de învățatură intitulat Mulțumesc”, Pr. Gheorghe LALĂ a subliniat importanță sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae și a evidențiat ce comoară de învățături morale se regăsește în viața și activitatea acestuia. De asemenea, a mulțumit profesorilor implicați și, mai ales copiilor, care au transformat Vecernia Sfântului Nicolae într-o slujbă adusă lui Dumnezeu de către copii. La final, toți cei prezenți au servit produse făcute de enoriașii din parohie, care au vrut să bucure o biserică a copiilor”