Episcopia Slatinei și Romanaților

Sfinții Martiri Brâncoveni, ocrotitorii Eparhiei, cinstiți la Catedrala Episcopală din Slatina

  • 18/08/2019

În dimineața zilei de vineri, 16 august a.c., la Catedrala Episcopală din Slatina, a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către un sobor de ierarhi format din PS Părinte Sebastian – Episcopul Slatinei și Romanaților și PS Părinte Petroniu – Episcopul Sălajului, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, membri ai Centrului Eparhial și ai Catedralei Episcopale.

Răspunsurile de la strană au fost oferite de către membrii coralei eparhiale „Sfinții Martiri Brâncoveni”, dirijați de Pr. Claudiu Popa.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, PS Petroniu a rostit un cuvânt de învățătură în care a evidențiat viața și remarcabila personalitate a Sfântului Constantin Brâncoveanu, care a marcat, secole de-a rândul, cultura românească.

La rândul Său, Preasfințitul Părinte Sebastian a mulțumit tuturor celor care au răspuns chemării de a-i cinsti pe brâncoveni, atât ierarhului invitat, membrilor coralei, preoților slujitori și credincioșilor, cât și autorităților locale și județene prezente la eveniment, pentru sprijinul oferit în mod constant parohiilor din județ în vederea reabilitării locașurilor de cult.

Foto: Daniel Naidin