Episcopia Slatinei și Romanaților

Simpozionul Județean al Profesorilor de Religie, Drăgănești-Olt 2019

Simpozionul Județean al Profesorilor de Religie, Drăgănești-Olt 2019

  • 23/05/2019

Sâmbătă, 25 mai a.c., începând cu orele 11.00, la Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” din orașul Drăgănești-Olt, se va desfășura cea de-a X-a ediție a Simpozionului Județean al Profesorilor de Religie.

Manifestarea este organizată de către Cercul Pedagogic Zonal Drăgănești-Olt, Inspectoratul Școlar al Județului Olt și Episcopia Slatinei și Romanaților.

Tema din acest an a simpozionului este Spiritualitatea tradițională a satului românesc, fiind în acord cu Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) și Anul comemorativ al Patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești în Patriarhia Română.

***

În fiecare an, profesorii de Religie din județul Olt se întâlnesc în cadrul simpozionului dedicat disciplinei pentru dezbateri, reflectarea parteneriatelor derulate între biserici și unitățile școlare și pentru evidențierea modelor de bună practică pedagogică.

Totodată, acest simpozion a fost gândit pentru a pune în valoare și activităţile cadrelor didactice implicate la nivel inter-județean sau național în proiecte şi parteneriate care promovează educaţia religioasă.

În judeţul Olt profesorii de Religie sunt împărţiţi în cinci Cercuri Pedagogice Zonale, fiecare din ele organizând prin rotație, anual, simpozionul.