Episcopia Slatinei și Romanaților

Slujbă arhierească în Parohia Dobriceni

Slujbă arhierească în Parohia Dobriceni

  • 23/07/2012

Vineri 20 iulie, în ziua prăznuirii Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, Preasfinţitul Episcop Sebastian a săvârşit Sfânta Liturghie în biserica „Sfânta Parascheva” a Parohiei Dobriceni, com. Iancu Jianu.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a istorisit viaţa Sfântului Prooroc Ilie, care îi mustră pe toţi cei care „în zi de sărbătoare nu vin la biserică, ci merg la câmp şi se îngrijesc de holdele şi grânele lor. Sfântul Ilie este cel care aduce ploaia, dar tot el este şi cel care ne poate pedepsi, dacă în loc să-I slujim lui Dumnezeu, slujim Baalului, idolului de pe câmp, adică ţarinilor noastre.

Dumnezeu ne poate ajuta şi trimite ploaie la bună vreme şi tot El ne poate pedepsi, lăsând pământul să se întărească precum fierul şi cerul să se facă precum arama, în loc să adape brazdele pământului, ca să rodească din belşug.

De la Sfântul Ilie învăţăm să ne încredem mai mult în Dumnezeu, decât în oameni. El are cheile cerului şi poate să slobozească de acolo ploi la vreme potrivită. De aceea, să luăm aminte şi să punem pe Dumnezeu mai presus de toate, căci oricât ne-am strădui noi să muncim pământul, dacă nu venim la biserică duminica şi în sărbători şi nu ne rugăm Lui cu stăruinţă El nu va trimite ploaie rodnică asupra pământului şi toată munca noastră va fi în zadar”.