Episcopia Slatinei și Romanaților

Slujbă arhierească la biserica Parohiei Drăghiceni, Protoieria Caracal

Slujbă arhierească la biserica Parohiei Drăghiceni, Protoieria Caracal

  • 10/08/2009

Slujbă arhierească la biserica Parohiei Drăghiceni, Protoieria Caracal

Duminică, 9 august, Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a săvârşit slujba Sfintei Liturghii la biserica Parohiei Drăghiceni, Protoieria Caracal.

În drum, Preasfinţia Sa a trecut să binecuvinteze şi preoţii şi credincioşii din parohiile Osica de Jos şi Sf. Ioan Botezătorul din Caracal.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a tâlcuit minunea umblării pe mare şi potolirea furtunii de către Mântuitorul Hristos, arătând cum aceasta se poate transforma pentru fiecare dintre noi într-o pildă de viaţă şi o speranţă: Pilda de viaţă este că noi suntem cei care călătorim pe valurile lumii acesteia, de multe ori potrivnice. Şi uneori şi nouă ni se pare, din cauza mulţimii necazurilor, eşecurilor şi bolilor câteodată, că nu mai putem suporta şi că această corabie a vieţii cu care călătorim este în pericol să se scufunde. Noi suntem „Petru” care, văzând pericolul ce adeseori se năpusteşte şi asupra noastră, cerem ajutorul lui Dumnezeu să păşim prin lumea aceasta cu bărbăţie şi putere, şi să călcăm peste valurile necazurilor vieţii, aşa cum a călcat Petru pe mare ca pe uscat.

Care este Speranţa care se naşte din Evanghelia de astăzi? Speranţa este că Dumnezeu nu ne lasă. Cu o condiţie însă – să strigăm ca Petru, să ne rugăm ca el, să avem credinţa lui, pentru că el a avut puterea şi credinţa să strige: „Doamne, scapă-mă!”. Avem noi această credinţă să ne rugăm şi această perseverenţă să îi cerem lui Dumnezeu să ne scape?… Sau cădem în deznădejde şi ne pierdem sufletele, ba încă şi trupurile? Oricât ar fi de grea şi de nedreaptă viaţa la un moment dat, Dumnezeu este puternic şi bun şi poate să ne salveze ca pe Petru astăzi, din valurile lumii acesteia”.

După Sfânta Liturghie, PS Părinte Episcop a vizitat şi parohiile Grozăveşti şi Liiceni din com. Drăghiceni.

13 22 3242