Episcopia Slatinei și Romanaților

Slujbă arhierească la Filia Stănuleasa, Parohia Sâmbureşti

Slujbă arhierească la Filia Stănuleasa, Parohia Sâmbureşti

  • 24/05/2011

Duminică, 22 mai, Preasfinţitul Părinte Sebastian a târnosit biserica filiei Stănuleasa, Parohia Sâmbureşti, prilej cu care a sfinţit noul praznicar şi noua clopotniţă.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanţa convorbirii omului cu Dumnezeu: „Aţi văzut cum L-a recunoscut samarineanca pe Mesia? „Mi-a spus mie toate câte am făcut” (In. 4, 29). Ce înseamnă aceasta? Înseamnă că, în mod real „a stat de vorbă” cu El, spre deosebire de fariseii şi cărturarii care doar Îl pândeau pe la colţuri, ca să-L ispitească. Ea nu s-a scandalizat că Domnul i-a spus învăţături noi, ci a luat aminte la „duhul” cu care le-a spus şi, pentru aceea, a ajuns să-L propovăduiască înaintea arhiereilor şi a învăţătorilor de lege. Aşadar, femeia samarineancă de astăzi se face „apostol” ― nimeni alta decât Sfânta Fotini, prăznuită la 26 februarie ― pentru meritul de a fi putut intra în dialog şi comuniune cu Hristos, în timp ce aleşiiau rămas afară, ca să nu se spurce” (In. 18, 28)”.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte a acordat rangul de Sachelar Părintelui Paroh Vasile Daniel Sandu şi Distincţia de vrednicie D-lui Primar Gheorghe Călugăroiu, D-lui Manager Marian Adrian Roşu, D-nei Maria Preda şi D-lui Ing. Gheorghe Ciucă.