Episcopia Slatinei și Romanaților

Slujbă de Te Deum la Alro Slatina cu ocazia aniversării a 45 de ani de la obţinerea primei şarje de aluminiu românesc

Slujbă de Te Deum la Alro Slatina cu ocazia aniversării a 45 de ani de la obţinerea primei şarje de aluminiu românesc

  • 05/07/2010

Joi 1 iulie, la sediul societăţii Alro Slatina, a avut loc manifestarea dedicată aniversării a 45 de ani de la obţinerea primei şarje de aluminiu şi a 40 de ani de la punerea în funcţiune a capacităţii de prelucrare.

Astfel, în jurul orei 11.00 invitaţii, precum şi oficialităţile locale şi judeţene, au luat parte la oficierea slujbei de Te Deum de către un sobor de preoţi şi diaconi condus de Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, fiind dezvelită cu această ocazie şi o placă comemorativă, amplasată în pavilionul central. Între invitaţi, oaspete de seamă a fost şi Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei, care a participat la slujbă şi a ţinut în cadrul reuniunii o alocuţiune festivă.

Directorul general al Alro, D-l Dr. Ing. Gheorghe Dobra a făcut o prezentare a obiectivelor atinse pe parcursul celor 45 de ani de activitate, amintind şi faptul că de la privatizarea fabricii şi până în prezent au fost făcute investiţii de peste 250 de milioane dolari, care permit ca în prezent Alro să fie furnizor pentru industria aeronautică şi să realizeze produse cu valoare adaugată mare. Prezent la festivitate a fost şi D-l Frank Muller, director executiv al Vimetco (compania care deţine pachetul majoritar de acţiuni la Alro Slatina), dar şi fiul patronului rus al Vimetco, Pavel Matsitski, care a primit din partea Consiliului Local Slatina titlul de „Cetăţean de onoare” pentru investiţiile făcute în tehnologizarea secţiilor de producţie şi, mai ales, pentru că Alro se implică activ în viaţa comunităţii prin programele sale de sport, sănătate şi educaţie: „Contribuţiile caritabile ale Alro depăşesc trei milioane de dolari, iar aici este inclusă achiziţia, în 2007, a cinci ambulanţe pentru spitalul local, dar şi a altor echipamente”, a explicat primarul Darius Vâlcov.