Episcopia Slatinei și Romanaților

Tabără de creație pentru 96 de copii din cele patru Centre Educaționale ale Episcopiei Slatinei și Romanaților

Tabără de creație pentru 96 de copii din cele patru Centre Educaționale ale Episcopiei Slatinei și Romanaților

  • 19/08/2015

În perioada 21 iunie – 11 august a.c. 96 de copii şi tineri care provin din medii sociale defavorizate de la cele patru Centre Educaționale ale Episcopiei Slatinei și Romanaților: Teslui, Izvoarele, Caracal și Jieni, s-au bucurat de tabăra de creație creștină ,,Licăr de Lumină” la Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” – Durău, judeţul Neamţ.

Taberele „Licăr de lumină” sunt organizate la Centrul Cultural-Pastoral „Sf. Daniil Sihastrul” din Durău, judeţul Neamţ și la Centrul Social-Pastoral „Sf. Cruce” al Mănăstirii Caraiman, din Bușteni, judeţul Prahova, în cadrul proiectului „Alege Școala!”, derulat, pentru al treilea an consecutiv, de Patriarhia Română în parteneriat cu Fundația World Vision România și Ministerul Educației și Cercetării. Obiectivele acestui proiect sunt prevenirea și combaterea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și prevenirea delincvenței juvenile prin dezvoltarea unor soluții alternative, de tip „Școala de duminică”, dar și concursuri cu premii și tabere destinate copiilor din mediul rural și urban, cu vârste cuprinse între 6 și 16 ani, care să le stimuleze motivația pentru educație.

În fiecare zi, ei au participat la o gamă cât mai diversă de activități, începând cu atelierele literar-religios, creație și pictură. De asemenea, au învățat să tragă cu arcul, s-au dat cu tiroliana, au învățat să bată toaca și au mers în drumeție în Parcul Național Ceahlău pe traseul Durău – Cabana Fântânele.

Partea educativă a îmbinat latura teoretică cu cea aplicată și a constat în lecții de educație sanitară, vizionarea de filme tematice și jocul biblic ce a presupus ca fiecare grupă să meargă pe un traseu montan, copiii fiind ghidați de săgețile indicatoare ce conțineau răspunsurile corecte la cele 8 întrebări propuse.

Ziua de joi a însemnat premierea celor mai bune lucrări realizate în cadrul atelierelor (copiii noștri au obținut rezultate foarte bune: 5 premii – locul I, 4 premii – locul al II-lea, 5 premii – locul al III-lea și 15 mențiuni), iar seara cu toții – copii, tineri și asistenți – s-au bucurat de momente de neuitat la focul de tabără.

Programul taberei a fost special realizat, având ca scop întărirea motivaţiei pentru educaţie prin menţinerea copiilor în sistemul şcolar.

Pentru toți săptămâna petrecută la Durău a însemnat o experiență de neuitat, care le-a rămas întipărită în minte și suflet și asta pentru că ace;ti copii nu au avut vre-o dată ;ansa de a pleca de-acasă.