Episcopia Slatinei și Romanaților

Tabăra de excelență Science – Intelligence – Research (S.I.R.), adresată olimpicilor din Mitropolia Olteniei

Tabăra de excelență Science – Intelligence – Research (S.I.R.), adresată olimpicilor din Mitropolia Olteniei

  • 13/08/2019

În perioada 17-20 iulie a.c., Arhiepiscopia Craiovei şi Fundaţia „Cuvântul care zideşte” a organizat, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Grigorie Teologul” din Craiova, cea de a V-a ediţie a Taberei de excelență Science – Intelligence – Research (S.I.R.). În acestă tabără au fost invitați elevii olimpici din județele: Dolj, Mehedinți, Vâlcea, Gorj și Olt.

Din județul Olt au participat 13 elevi, olimpici la diverse materii, care au fost însoțiți de către Prof. Mirela LUȚU. Aceștia s-au bucurat de ospitalitatea gazdelor și de activitățile creative propuse de organizatori, vizitând la final mai multe obiective din Craiova, dintre care amintim Parcul Tineretului, Muzeul Olteniei, Catedrala Mitropolitană „Sf. Dumitru” și Catedrala Episcopală „Madona Dudu.

În cadrul atelierelor de creație, elevii au desenat, pictat, modelat și au împletit metaniere, pe care în ultima zi, la focul de tabără, le-au oferit în dar gazdelor.

La final, elevii au mărturisit că experiența trăită în această tabără a fost unică, fiind încântați de lucrurile interesante aflate și și-au exprimat dorința de a participa și în anii următori la acțiunile care vor fi organizate în cadrul acestei tabere.

foto: TabaraSIR