Episcopia Slatinei și Romanaților

Târnosirea bisericii din Malu Roşu

Târnosirea bisericii din Malu Roşu

  • 23/10/2014

Duminică, 19 octombrie, Preasfinţitul Episcop Sebastian a târnosit biserica închinată Sfântului Apostol Andrei, Sfântului Ierarh Alexandru şi Sfântului Ioan Botezătorul, din satul Malu Roşu, filie a Parohiei Bălăneşti, com. Mărunţei.

În cuvântul de învăţătură, după Sfânta Liturghie, Preasfinţia a tâlcuit Evanghelia învierii fiului văduvei din Nain: „Din Evanghelia de astăzi învăţăm, în primul rând, că trebuie să abordăm moartea cu mentalitate şi conştiinţă creştină, pentru că nu avem motive să ajungem la disperare ori să ne pierdem credinţa atunci când survine aceasta. Ea nu este cel mai mare rău care ni se poate întâmpla, pentru că mai rău decât moartea este iadul, adică despărţirea veşnică de Dumnezeu. Din cauza păcatului, moartea a devenit la fel de firească precum viaţa. Şi ştim prea bine că, din clipa în care ne-am născut, urmează să şi murim. La fel se întâmplă cu toţi. De ce atunci ne arătăm atât de nepregătiţi să întâmpinăm moartea, în loc să avem conştiinţa creştină că prin ea mergem în lumea cealaltă, unde stăpâneşte Hristos, şi unde El, dacă ne-am pregătit cum se cuvine, cu dragoste şi fapte bune, ne va rândui în fericirea cea veşnică?”

Pentru efortul depus la construirea şi amenajarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat rangul de Sachelar Părintelui Paroh Constantin-Gigi Stănculeţ şi Diplomă de ctitor d-lor: Primar Becheanu Alexandru, Manager Alexandru Andrei, Manager Ion Dima şi Dep. Gigel-Sorinel Ştirbu.