Episcopia Slatinei și Romanaților

Târnosirea bisericii din satul Uria, com. Sprâncenata

  • 23/05/2018

Duminică, 20 mai, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic, Preasfințitul Episcop Sebastian a târnosit biserica închinată Sfântului Mare Mucenic Gheorghe din satul Uria, com. Sprâncenata.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a subliniat puterea de dăruire și sfințenia vieții de care au dat dovadă Sfinții Părinții la Sinodul I Ecumenic de la Niceea: „Citim în istoria Sinodului I Ecumenic că Părinții participanți, veniți din toate laturile Imperiului Roman, purtau pe trupurile lor urmele încă nevindecate ale rănilor pe care le suferiseră cu sfințenie în timpul persecuțiilor abia încheiate. Au venit unii cu ochi scoși, alții cu brațe tăiate, alții cu trupurile pline de răni − mărturisitori care suferiseră pentru Hristos, gata să-și dea și viața de dragul Adevărului. Câtă credință și jertfelnicie!… Noi, oare, am fi în stare să ne dăm viața, asemenea lor? Pentru că eu socotesc că doar în acest spirit de jertfă și de dăruire, de viață sfântă și de asceză, am mai putea vreodată să ne mai unim credințele. De aceea, este nevoie să luăm exemplu de la Sfinții pe care Biserica ni i-a așezat astăzi modele, Sfinți care, uniți în duhul rugăciunii, al comuniunii sfinte, al smereniei și al sincerității, au aflat adevărul de credință”.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Sebastian a ridicat la rangul de Sachelar pe părintele paroh Florescu Alexandru-Romulus și a acordat Distincții de Vrednicie celor care s-au remarcat în procesul de zidire și împodobire a lăcașului.