Episcopia Slatinei și Romanaților

Sfânta Liturghie şi resfinţirea bisericii Parohiei Bălţaţi

  • 17/09/2023

În data de 17 septembrie 2023, în Duminica după Înălţarea Sfintei Cruci, Preasfinţitul Părinte SEBASTIAN, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, a slujit Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în Parohia Bălţaţi, din localitatea Scorniceşti. În mijlocul unui ales sobor de preoţi, Preasfinţitul Părinte Episcop a resfinţit biserica parohiei Bălţaţi, păstorită de Părintele iconom stavrofor Gheorghe GHIŢURIN.

 

În anul 2022, Părintele paroh GHIŢURIN a demarat lucrările de restaurare a bisericii: a înlăturat toată tencuiala deteriorată – interior și exterior –, a refăcut-o și a aplicat pictură nouă. A scos pardoseala veche și a turnat șapă de beton în toată biserica, după care a placat-o cu parchet de trafic în interior și cu gresie în pridvor. A înlocuit toate ferestrele cu tâmplărie de aluminiu tip stejar, a grunduit învelitoarea și a revopsit-o, a achiziționat sfinte Acoperăminte, Evanghelie și icoane noi. De asemenea, a reparat praznicarul și a renovat în totalitate clopotnița, a turnat trotuare și alei în curte.

 

Cu prilejul resfințirii bisericii, preotul paroh a primit din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Diploma de Ctitor, iar sprijinitorii și ajutătorii au fost onorați cu Distincția de Vrednicie.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţitul Părinte SEBASTIAN a subliniat ideea că, pentru a nu ne pierde sufletul, trebuie să ne acceptăm şi să ne purtăm crucea personală. Un rezumat al acestui cuvânt de învăţătură îl puteţi găsi AICI.