Episcopia Slatinei și Romanaților

Sfințirea bisericii și a capelei mortuare de la Parohia Sfinții Trei Ierarhi din Slatina

  • 14/04/2024

Sfințirea bisericii și a capelei mortuare de la Parohia Sfinții Trei Ierarhi din Slatina

În Duminica a 4-a a Postului Mare, a Sfântului Ioan Scărarul, Preasfinţitul Părinte Episcop SEBASTIAN s-a aflat în mijlocul enoriaşilor parohiei Sfinţii Trei Ierarhi din Slatina, păstorită de părintele paroh Gabriel DOBEANU din anul 2002, căruia i s-a alăturat în împreună-slujire, încă din anul 2013, părintele Nicolae BĂDESCU.

După sfințirea bisericii din anul 2005, s-au montat aparate de aer condiționat, în 2011 a fost săpată o fântână în curte, în 2019 s-a construit gardul împrejmuitor din fier forjat pe structură de beton cu sprijinul primăriei, în anul 2020 a fost vopsită învelitoarea bisericii, iar în 2021, cu sprijinul CJ Olt, a fost achiziționat un nou sistem de sonorizare.

Cu sprijinul primăriei, în anul 2022 a fost montat un sistem de încălzire prin pardoseală, s-a placat cu travertin pardoseala bisericii și a fost amenajată curtea cu alei noi, pavele și băncuțe, iar în anul 2023 s-a rezugrăvit exteriorul bisericii, s-a achiziționat un nou paratrăsnet și s-a întocmit documentația în vederea montării unui sistem de panouri fotovoltaice. 

În paralel, a fost construită în curte o clădire nouă de 108 mp, cuprinzând capelă mortuară, cancelarie parohială, bucătărie, sală de mese, spațiu de depozitare și grup sanitar. 

Cu prilejul sfințirii, Părintelui paroh Gabriel Dobeanu i-a fost oferită Diploma de ctitor, Părintelui coslujitor Nicolae Bădescu rangul de Sachelar, iar Domnului Aurel Nicolescu, epitropul și cântărețul bisericii, Distincția de vrednicie.

Cuvântul de învăţătură rostit de Preasfinţitul Părinte Episcop în Duminica a 4-a a Sfântului şi marelui Post poate fi regăsit, în sinteză, AICI.